SPoD ve Hêvî LGBTİ, medyanın nefret söylemine maruz kalan HDP Eskişehir Milletvekili Adayı, LGBTİ aktivisti Barış Sulu’ya destek açıklaması yayınladı.

 

Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi yayın organları tarafından eşcinsel kimliği dolayısıyla hedef gösterilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir 6. sıra Milletvekili Adayı Barış Sulu’ya LGBTİ örgütlerinden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

25 Mayıs Pazartesi günü SPoD LGBTİ’nin “Barış Sulu ne yanlış, ne de yalnızdır” açıklaması ve dün (26 Mayıs) Kaos GL ve Pembe Hayat’ın “Homofobi bahane, faşizm şahane” açıklamasının ardından bugün de Hêvî LGBTİ, Sulu’ya yönelik nefret söylemini kınadı.

“AKP homofobisini kusuyor”

Hêvi LGBTİ, “Siyasal rant için dini araçlaştıran Ak Parti ve yandaş medyası HDP’nin açık kimlikli lgbti milletvekili adayı Barış Sulu şahsında HDP’ye ve LGBTİ’lere vurmaya uğraşırken bütün insanlık dışılığı ile homofobisini de kusuyor” dedi ve ekledi:

“Yandaş basın ve Ak Parti’nin Barış Sulu’ya ve LGBTİ’lere karşı kullandığı homo-transfobik nefret dilini kınıyor, hedef gösterenlerin nefret suçu işlediğini vurguluyoruz.”

SPoD’tan medya ve siyasetçilere çağrı

Mecliste LGBTİ kampanyası yürüten SPoD LGBTİ ise, “Bizler başta Mecliste LGBTİ Kampanyası ve SPoD LGBTİ olmak üzere HDP ve Barış Sulu aleyhinde başlatılan homofobik tutum ve davranışları kınıyor HDP’nin LGBTİ hakları söylemlerinin ve Barış Sulu’nun seçim çalışmalarının arkasında olduğumuzu bütün kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

SPoD LGBTİ medyaya ve siyasetçilere de ayrımcılığa karşı tutum alma çağrısında bulundu:

“Bu amaçla LGBTİ haklarına ve açık kimliği ile siyaset yapan Barış Sulu’ya yönelik homofobik ve ayrımcı tutuma karşı tüm siyasetçileri ve siyasi parti liderlerini tavır almaya çağırıyoruz. Aynı zamanda medyayı insan hakları konusunda daha fazla duyarlı olmaya; umuda ve mutluluğa yönelik, ayrımcı olmayan haberler yapmaya davet ediyoruz.”

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir