LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemini sürdüren hükümet yanlısı muhafazakar medya, düşmanlaştırdığı LGBTİ+ kurumlarına saldırıya hız kesmeden devam ediyor. Şubat ayı Yeni Şafak Gazetesinde “LGBT’nin de Hamisi” manşetinde Türkiye’deki LGBTİ+ Derneklerini hedef gösterdi

Daha öncesinde de Akit Gazetisinde “Bu sapkınlığa kim ‘Dur’ diyecek” manşeti ile birçok LGBTİ+ kurumlarının yanı sıra derneğimizi de “Açlıktan ve soğuktan ölen mülteci çocuklarını görmeyen ölüm baronu Soros, mültecilerin ahlaksızlaşması için çalışan Hak Eşitlik Varoluş İçin LGBTİ Derneği’nin LGBTi Mülteci Elkitabı adlı projesine binlerce lira destekte bulunmuş” ibaresi ile açıkça hedef göstermişti.

LGBTİ+ kurumlarına saldırı zemini arayışları

Türkiye’nin de dahil olduğu AB ve BM fonlarından söz konusu Dernekler Kanunu çerçevesinde LGBTİ+ derneklerinin de yararlanmasını çarpıtan ve yalanlar üreten hükümet yanlısı medya, Dernekler Kanunu kapsamında İçişleri Bakanlığının bilgisi ve denetimine tabi oldukları bilindiği halde, kamuoyunu yanıltmaya ve LGBTİ kurumlarını hedef göstermeye devam ediyor. Son olarak 2021 yılı Şubat ayında Yani Şafak’ın dozunu giderek arttırdığı nefret dili Batının Yeni Aşkı başlığı ile kamuoyuyla paylaşıldı. Arasında derneğimiz HEVİ LGBTİ+nin (Hak Eşitlik Varoluş İçin Lezbiyen Gey Biseksüel Transseksüel ve İnterseksüel Derneği) de açıkça hedef gösterildiği saldırıları devam ediyor.

İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli ve yasadışıymış gibi gösteren hükümet yanlısı medya organları, nefret yayınlarıyla doğrudan hedef gösterdiği LGBTİ+ derneklerini terörize ediyor.

“George Saroz’un kurucusu, Osman Kavala ‘nın da yönetim kurulu üyesi olduğu Açık Toplum Vakfı’nın LGBTİ+ alanda çalışmalar yapan derneklere para yardımında bulunduğu tespit edildi” ifadesiyle Yeni Şafak yayınında “ işte tam liste” ibaresi altında kurumların adını sayarak hedef gösterip saldırı zemini oluşturuldu.

İçişleri Bakanlığınca birçok alanda olduğu gibi mali noktada da denetlenen sivil toplum kuruluşlarından olan LGBTİ+ dernekleri Dernekler Kanunu’na göre kurulduklarına rağmen bu hak ve yetkisinin özgürce kullanılmasını ifade ve örgütlenme özgürlüklerini inkar edilmesini ve “sapkın dernekler” ile ifade edilmesini doğru bulmuyoruz.

Konu ile ilgili daha fazla ayrıntıyı Kaos GL Derneğinin her ay düzenli olarak yayımladığı 2020 Medya İzleme Raporu ve 2020 Sosyal Medya Nefret Söylemi Raporunu inceleyebilirsiniz.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir