8 Mart Kadın Platformu’nun geçen yıl 6 Mart’ta Kadıköy’deki Beşiktaş iskelesinde yaptığı mitingin ardından gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistlerinden 5 Kürt trans kadına “1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu” kapsamında 3.500 TL para cezası kesildi.

Ne olmuştu?

Kadıköy’de 6 Mart’ta gerçekleşen mitinge gün boyunca LGBTİ+ pankartlarını, trans ve gökkuşağı bayraklarını alana almayan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ+ Meclisi’nin çağrısıyla oluşan Trans+ kortejine saldıran, kürsüdeki konuşmalarının ardından mikrofonu kapattıran polis; eylemin ardından LGBTİ+ aktivisti trans kadınları takip ederek gözaltına almıştı.

Polis, kürsüde de konuşma yapan Kürt trans kadını ve diğer LGBTİ+ aktivistlerini ara sokaklarda takip ederek taksiden indirdi, darp etti ve gözaltına aldı. Trans kadınların gözaltına alınmasına tepki gösterenler de gözaltına alındı. HDK LGBTİ+ Meclisi, “Bugün 8 Mart Kadın Buluşmasına saldıran polis trans+ ve lubunya aktivistlerimiz 5 Kürt trans kadını işkenceyle bayıltacak kadar gözaltına almıştır. Eylemde söylediğimiz gibi “Buradayız, Alışın Gitmiyoruz” aktivistlerimiz serbest bırakılsın!” diyerek açıklamada bulunmuştu.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir