İlk toplantısını 12 Aralık 2018 tarihinde dernek ofisimizde alan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası komitesi ikinci toplantı için yeniden çağrı yaptı. Çağrı metni:
İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bağımsız kolektiviteyle, her sene farklı bir ekiple organize olmaya devam ediyor.

Her geçen gün artan baskıyla birlikte muhalif örgütlenmelerin küçülmeye ve örgütlenme kültürlerinin altının boşalmaya başladığının farkındayız. Mevcut baskının bu olumsuz sonuçlarının, politik kaygı ve hassasiyetlerimizi ikincil plana itmesini istemiyoruz. Bu yıl komitenin geçen senelerdeki eksiklerini kapatmak, yanlışlarını düzeltmek ve tüm bunları komitenin söylem ve eylemlerinde göstermek istiyoruz. Bunun için yaptığımız hataların sorumluluğunu almamız gerektiğini biliyoruz. Peki, üzerimize daha da fazla çullanmakta olan bu baskı ortamını birbirimize daha sıkı sarılmak için bir fırsat olarak göremez miyiz? İstiklal Caddesi’nde on binlerce insanla yaptığımız yürüyüşlerimiz, kalabalığı ve yaratıcılığıyla birbirimizden çok şey öğrendiğimiz toplantılarımız hala hafızalarımızda değil mi? Yükselen yozlaşmaya karşı durmaksızın bir araya gelerek ve birbirimizin hafızasını dürterek bu kriz ortamını bir sıçrama tahtası olarak değerlendiremez miyiz? Tarih, en büyük özgürleşme ataklarına her şey bitti denilen bu kriz anlarında şahit olmamış mıdır? Stonewall’u, Gezi İsyanı’nı ve daha nicelerini unutmadık. Bu özgürleşme anlarını önce hafızalarımızda sonrasında ise sokaklarda yaşatmak istiyoruz. Örgütlenmek ve tepetaklak giden düzene dur demek istiyoruz. Dolayısıyla, Onur Haftası’nın senin fikirlerine ve emeğine bu sene her sene olduğundan daha fazla ihtiyacı var! Sen de gel, beraber konuşalım!

Bu sene ve ondan önceki senelerde maruz bırakıldığımız polis şiddeti, hukuksuz uygulamalar ve gözaltılara karşı verdiğimiz hukuki mücadeleyi sürdürdüğümüzü ve hala takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu sene de 26 yıllık örgütlü mücadelemizde olduğu gibi, hep birlikte verdiğimiz gönüllü emekle, birlikte uçuracağımız fikirlerin ve yaratıcı çözümlerin sayesinde inanıyoruz ki tüm baskıya rağmen dayanışmaya, daraltılan alanlarımızı genişletmeye devam edeceğiz.

Paneller, atölyeler, partiler, oyunlar, ödül töreni, piknik… Yapılacak çok iş var.

Aralık ayında başlayacağımız hazırlık toplantılarına dâhil olmak isteyen herkesi 19 Aralık Çarşamba günü, saat 19.00’da Hevi LGBTİ+ Derneği’nde gerçekleşecek toplantıya bekliyoruz!

Yol tarifi ve detaylı bilgi için sayfamıza yazabilir veya istanbulpride@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

No comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir