Ahmet Yıldız davasının 23. duruşması 8 Eylül’de görülecek. 2009’dan bu yana devam eden davada senelerdir bir gelişme olmazken, katil babanın yakalanması bekleniyor.

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan davanın 23. duruşması 8 Eylül saat 9’da Kartal Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Davanın ilk duruşmasının tarihi olan 8 Eylül 2009’dan 7 yıl sonrasına denk gelen 23. duruşmaya kadar davada henüz ilerleme kat edilemedi. Katil babanın hâlâ bulunamadığı davanın 5 Nisan’da görülen son duruşması 30 saniyeden kısa sürdü. Hêvî LGBTİ Dayanışma Derneği’nin babanın yakalanması ve adaletin yerini bulması için imza ve bilgi edinme kampanyası dikkate alınmadı.

‘Titizlikle’ aranıyor!

Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi’ne (BİMER) LGBTİ aktivistleri tarafından bu yıl yapılan başvuruya İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden Yahya Yıldız’ın kırmızı bültenle aranmaya devam edildiği, yakalanması için ‘titizlikle’ ve ‘kapsamlı’ bir şekilde çalışmaların sürdüğü yanıtı gelmişti.

Çalışmalar ‘titizlikle’ sürerken cinayetin ardından 8 yıl geçmesine, dava süreci 7 yıldır devam etmesine rağmen Ahmet Yıldız’ı eşcinsel olduğu için öldüren katil baba Yahya Yıldız henüz bulunamadı. Katil baba Yahya Yıldız hakkında kırmızı bültenle arama emrinin infazı bekleniyor. Konuyla ilgili Mahkeme ile Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki yazışmalar da devam ediyor.

Hêvî LGBTİ 23. duruşmaya çağrı yaptı

Davayı takip eden Hêvî LGBTİ Dayanışma Derneği 23. duruşmaya da çağrı yaptı. 7 yıldır devam eden duruşmalarda sanık sandalyesinin hep boş kaldığını hatırlatan dernek çağrısında şunları kaydetti:

“İkiyüzlü sistemin adaleti, işine geldiğinde aranan kişiyi yakalayıp yargılayabiliyor iken, bu davada Savcılık, Adalet Bakanlığı ve devletin diğer kurumları üç maymunu oynamaya devam etmektedir. 7 yıldır devam eden bu dava adeta yılan hikayesine dönmüş, tıkanmıştır.

“Bizler biliyoruz ki Ahmet’in, Roşin’in, Hande’nin, Wisam’ın, Dora’nın, Okyanus’un katilleri hâlâ aramızda dolaşmakta… Bu kampanya ile her kim olursa olsun cinsel kimlik ve cinsel yöneliminden dolayı katledilmesinin önüne geçmek ve işlenen bu suçun en ağır derecede cezalandırılmasını, ailesi veya toplum tarafından işlenen nefret cinayetlerinin hesapsız kalmamasını istiyoruz. Bu sebeple Ahmet YILDIZ’ın katil babasının bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz.”

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir