DaMigra ve Almanya Kadın Avukatlar Derneği (DJB) ve Avrupa Komisyonu Almanya Temsilciği işbirliğiyle, 28.09.2021 tarihinde kadın cinayetleri üzerine hibrit bir etkinlik düzenliyor. (Kadın cinayetlerinin önlenmesinde İstanbul Sözleşmesi). Etkinliğe HEVİ LGBTİ+ adına mülteci LGBTİ+ Komisyonu üyesi Müzeyyen Araç katılacak. İstanbul sözleşmesinin iptali ve sonrasında mülteci LGBTİ+lar perspektifinde yaşanan hak ihlalleri konusunda hazırlayacağı sunumu ile katılacak.

Online erişiminde sağlanacağı etkinlik sayesinde hem dünyanın farklı coğrafyalarından kadınlar online bir araya gelece hem de o günün COVID-19 koşullarına uygun belirli sayıda uzman ve dinleyici Berlin’de bir araya gelecek.

Almanya, Türkiye, Macaristan, Polonya ve Latin Amerika’dan uzmanlar bir araya geliyor

Almanya, Türkiye, Macaristan, Polonya ve Latin Amerika’dan uzmanlar, aktivistler ve politikacılarla birlikte aşağıdaki ana sorular tartışılacak;

  1. Kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerini önlemek ve bunlarla mücadele etmek için BM’den ayrılmanın önemi nedir? Bu çıkışın etkilenenler için olası sonuçları nelerdir?
  2. XNUMX. İstanbul Sözleşmesi gibi uluslararası kadın hakları sözleşmelerinin günlük hayatta yaşanan toplumsal cinsiyet temelli şiddet açısından oynadıkları roller nelerdir ve nasıl bir kontrol işlevi görürler?
  3. XNUMX. İstanbul Sözleşmesi ihlâllerine veya sözleşmeden çekilmeye ya da toplumsal cinsiyet temelli şiddetin artmasına karşı yaptırımlar ne ölçüde mümkün? Bu yaptırımlar reelpolitik göz önüne alındığında nasıl uygulanabilir?

Etkinliğe kayıt yaptırmak ve daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir