LGBTİ+ derneklerinden ortak açıklama: LGBTİ+’ların eşitlik ve özgürlük mücadelesi, demokratikleşme ve insan hakları mücadelesidir ve bu mücadelenin vazgeçilemez bir parçasıdır diyen LGBTİ+’ların imzacısı olduğu açıklamanın tam metni;

Göğe Bakalım, Gökkuşağına Bakalım!

Göğe Bakalım, Gökkuşağına Bakalım!
Bizler aşağıda imzası bulunan LGBTİ+ dernekleri olarak, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin demokratik protestolarına uygulanan polis şiddetini ve kamu görevlileri eliyle yürütülen LGBTİ+ düşmanı karalama kampanyalarına itiraz ediyoruz!
LGBTİ+’lara ve LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüklerine saldırılar, ayrımcılık ve nefret söylemi kabul edilemez. LGBTİ+’ların hedef gösterilmesi, aşağılanması, hak savunucularının marjinalleştirilmesi ayrımcılık ve suçtur. Öğrencilerin protesto ve ifade özgürlükleri hakkı, demokratik bir toplumun olmazsa olmazıdır. Söz konusu hedef gösterme ve karalama kampanyalarının bir sonucu olarak Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması, bu kararın kulübe bildirilmeden önce sosyal medyada paylaşılması; çok açık bir şekilde LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir.
LGBTİ+’ların eşitlik ve özgürlük mücadelesi, demokratikleşme ve insan hakları mücadelesidir ve bu mücadelenin vazgeçilemez bir parçasıdır. Yetkililere, karalama kampanyaları ile demokratik haklarımızı ihlal etmeye derhal son vermeleri gerektiğini tekrar söylüyoruz. LGBTİ+’ların can güvenliklerini dahi tehlikeye atabilecek bu kampanyalara karşı tüm sivil toplum örgütlerini nefret söylemi ve nefret suçuyla mücadeleye çağırıyoruz.
LGBTİ+’lara karşı her türlü aşağılama, utandırma ve kriminalize etmeye girişimlerine karşı mücadele eden bizler Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi #AşağıBakmayacağız. Çünkü hepimizin birbirinde ve gökyüzünde bulduğu, özgürleşmenin olmazsa olmazı gökkuşağı var! Hep beraber, toplumsal barış içerisinde yaşamak için göğe bakalım, gökkuşağına bakalım!
17 Mayıs Derneği
Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER)
Genç LGBTİ+ Dayanışma Derneği
HEVİ LGBTİ+ Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği
LİSTAG (LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği)
Muamma LGBTİ+ Eğitim, Araştırma ve Dayanışma Derneği
Özgür Renkler Derneği
Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği
SPoD
Ünikuir Derneği

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir